Sloboda deklasirala Podgrmeč

Tuzlanski fudbaleri nastavili su pobjedonosni niz u proljetnom dijelu sezone. Jučer su na stadionu Tušanj nadigrali Podgrmeč sa 4:0.

Inače, Sanjani su po prvi put igrali zvaničnu utakmicu na Tušnju i nisu se proslavili. Od prvih momenata Sloboda je krenula ka golu Hamzabegovića. Ipak, na prvi gol se čekalo do 36. minuta. Selamović je bio u nezadrživom prodoru kada ga je s leđa srušio Ćosić.

Pošto je gostujući fudbaler bio posljednji igrač odbrane sudija Šehović mu je opravdano pokazao put u svlačionicu. Iz slobodnog udarca eurogol postiže Šerif Hasić za prvo slavlje na Tušnju. Pet minuta kasnije Selamović postiže drugi gol nakon što ga je proigrao Gojković.

U prvih pet minuta drugog dijela Sloboda je udvostručila prednost, a strijelac oba gola bio je Čejvanović. Najprije udarcem golavom, a potom i poluvolejem.

Na taj način Sloboda je osvojila deseti proljetni bod i poslije kiksa Viteza na domaćem terenu prepolovila zaostatak od 10 bodova koliko je izosila prednost Vitežana nakon prvog dijela sezone.