FK “Krajina” – Cazin, pobjednik KUP-a NS USK-a

Velika Kladuša

Subotnjim finalnim susretima kako u juniorskoj tako i u seniorskoj kategoriji, NS USK-a dobio pobjednike za 2012. godinu. Juniori NK “Ključa ” uspješniji od svojih vršnjaka iz OFK “Krajina” a nogometaši FK “Krajine” s rezultatom 2:1 porazili sanskog prvoligaša i osvojili laskavu titulu prvaka KUP-a.

Po toplom i sparnom vremenu na gradskom stadionu u Velikoj Kladuši nogometaši finalnog susreta dali su igrački maksimum za ovaj period i u korektnom nogometnom nadmetanju zadovoljili prisutne gledaoce  utakmice.

Igrači Krajine bolje otvaraju utakmicu i već u 8'/minutu/ dolaze u vodstvo od 1:0, strelac Halilović. Svojom agilnošću Halilović je dao do znanja da će u današnjem susretu igrati značajnu rolu za svoj tim. Kako je vrijeme odmicalo nogometaši Podgrmeča uspostavljali su ravnotežu u igri i sve opasnije prijetili golmanu Karaliću. U jednoj od polu kontri koja je išla po lijevoj strani, brzonogi napadač Podgrmeča Seferović uspijeva nadmudriti 2,3 odbrambena igrača i savladati golmana cazinjana, 1:1 minut 19’.

 

Seferović i Rizvan/31'/ potom stvaraju polu šanse ali bez dovoljno kvalitetne i efikasne završnice. cazinjani također preko svojih Rekića, Delića pa i Ljeljka ne ostaju duži i uzvraćaju protiv napadima. Tako u 39’ Rekić dovodi svoju ekipu u vodstvo od 2:1. Uža odbrana sanjana nije se dobro postavila i to korstii danas vrlo angažirani Rekić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo vrlo dobar šut Podunavca sa 20-tak metara a golman Karalić loptu izbacuje preko prečke.Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor. Rezime; prvo poluvrijeme Krajina je iskoristila svoje šanse i iskazala veću želju za pobjedom.

Drugo poluvrijeme sanjani otvaraju uspješnije tako da već u 48’ Rizvan ne koristi ukazanu šansu i pogađa desnu stativu, potom Besim Ibričić iz slobodnog udarca pogađa golmana od koga se lopta odbija u korner. Šef struke Podgrmeča Benjamin Ključanin pokušava s izmjenama dobti na svježini u igri ali očito trenažni ciklus s dva dnevna treninga ostavlja traga na igračima. Uspijeva Podgrmeč preuzeti incijativu i s polu organizovanim napadima doći do gola cazinjana i na tome se i završava ta incijativa.Kako je utakmica približavala se kraju sanjani su bili više u posjedu lopte i diktirali tempo. Očito da u ovoj fazi su fizički spremniji od nogometaša Krajine. Do kraja utakmice nije došlo do promjene rezultata i vrlodobri sudac Hasan Nanić svira kraj poslije isteka trećeg minuta sudijskog vremena. Vidljivo je bio nedostatak Karića, Kaltaka, Jusovića, Ćosića, Džafića pa i golmana Mirze Hamzabegovića ali Ključanin nije tu tražio oprvdanje a nije propustio istaći da mu je žao što nisu osvojili KUP-a USK-a danas je to tako i ja čestitam kolegi Berberoviću i njegovim igračima na osvajanju KUP-a NS USK-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šef struke FK “Krajine” Muhamed Berberović u rezimeo današnje utakmice kaže; Ova utakmica nam je poslužila da vidimo gdje se nalazimo u ovoj fazi s fizičkom spremom. Ja moram reči da je Podgrmeč danas bio konkretnija ekipa, vidi se da su spremniji od nas mi smo iskoristili svoje šanse i osvojili KUP-a koji nam je bio i zacrtani cilj. Čestitam Podgrmeču na fer i korektnoj igri i želim uspijeh u Prvoj ligi F BiH.

Stadion u Velikoj Kladuši. Gledalaca 250, Vrijeme toplo i sparno. Glavni sudija Nanić Hasan, A1:Balić Roman, A2:Budimlić Zlatan. Delegat:Hadžić Amir.

Strijelci:1:0 Halilović 8’, 1:1 Seferović 19’, 2:1 Rekić 41’. Žuti karton; Rekić i Čaušević FK Krajina. Igrač Utakmice: Halilović Sanid-NK Krajina.

NK “Krajina”: Karalić 6, Hušić 6, Muzgonja 6, Palić 6, Ljeljak 6, /Džinić 6/,Dželalagić 6, /Hodžić 5,5/,Čaušević 6,5, Halilović 7,5, Šahinović 6, Rekić 7, Delić 6,5. Šef Stručnog štaba: Berberović Muhamed.

NK Podgrmeč: Podunavac 5,5. Fifić 6, Podunavac An.6, Habibović B.5,5/Krantić 5,5/, Husić 6, Halkić 5,5. Ališić 5/Dedić 5,5/, Habibović Ed.5/Šehović 5/, Ibričić 5,5 Seferović 6,5. Rizvan 5,5. Šef Stručnog štaba: Ključanin Benjamin.

 

preuzeto sa

sanskimost-x.info