Održana sjednica Takmičarskog organa USK

U sklopu redovnih aktivnosti dana 12.04.2017 godine u prostorijama Nogometnog saveza USK-a održan je Komesarijat za takmičenje Kantonalne i Omladinske lige.
Analizirane su sve odigrane utakmice u Proljetnom dijelu takmičenja.
Na sjednici prisustvovali su: Generalni sekretar Mirza Kazlagić,tehnički sekretar Denis Čavkić,Disciplinski sudac Samir Šabić,Komesar za takmičenje Seadin Badić te Izet Hrustanović Komesar za sudije i suđenje.
Na dnevnom redu razmatralo se o:
1.Analizi odigranih utakmica Kantonalne lige (4.kola),
2.Analizi Odigranih KUP utakmica,
3.Analizi Odigranih utakmica Omladinske lige.
Jedan od Zaključaka Komesarijata za takmičenje jeste da se uputi klubovima obavijest o neispunjavanju obaveza iz Propozicija takmičenja a prvenstveno se odnosi na :Snimanje utakmica u kategoriji Seniora,Internet konekcija za popunjavanje zapisnika utakmice.
Obzirom da nekoliko klubova neispunjava navedene obaveze i nakon odigranog 4.(četvrtog) kola Takmičarski organ je prinuđen da disciplinski postupa i kažnjava klubove prema Propozicijama takmičenja i ostalim aktima.
Službena lica utakmice Delegati i Suci utakmice (Kantonalne i Omladinske lige) Upozoravaju se na obaveze i propise prilikom obavljanja svoje dužnosti, sve nedostatke na utakmicama da evidentiraju u Delegatskom izvještaju (decidno i jasno) kako bi takmičarski organ imao pravovremene informacije o neispunjavanju – kršenju propisa i neželjenih situacija na utakmicama.