Obavijest za Upis Trenerske “C” Licence

Obaviještavamo klubove i pojedince koji su zainteresirani za upis  “C” Nacionalne licence da mogu izvršiti prijavu i tokom slijedeće sedmice.
Kandidati za Nacionalnu C licencu dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju i to:
  1. Upisni list za Nacionalnu C licencu (preuzeti sa web stranice: www. nfsbih.ba);
  2. Uvjerenje od kluba bilo kojeg ranga takmičenja da je kao igrač ili trener ili volonter proveo najmanje jednu godinu kao aktivni član kluba sa bilo kojom uzrasnom selekcijom;
  3. Uvjerenje, potvrdu, diplomu, svjedočanstvo ili neki drugi dokaz o završenoj srednjoj školi;
  4. Rodni list i uvjerenje o državljanstvu;
  5. Uvjerenje o stalnom mjestu prebivališta (CIPS);
  6. Dvije fotografije dimenzija kao za ličnu/osobnu kartu i
  7. Uplatnicu za školarinu za Nacionalnu C licencu.
Molimo Vas da svu traženu dokumentaciju dostavite u koverti preporučenom poštom ili lično,isključivo u sjedište kantonalnog saveza kojem pripadate, sa naznakom „UPIS NA KURS ZA NACIONALNU C LICENCU”.Pomenuti savezi će biti tehnički organizatori kursa i oni će obezbijediti adekvatnu predavaonicu i teren za realizaciju kursa . Školarinu za Nacionalnu C licencu u iznosu od 300 KM u korist NS/FSBiH , plaćate na žiro račun :
140 101 0000 642 561-SBERBANK.Treneri koji prilože Diplomu više trenerske škole smjer nogomet/fudbal, izvršit će prijavu kao ostali kandidati, uplatiti 50 KM za izradu diplome i licence i doći na svečanu promociju i dodjelu Nacionalne C diplome i licence sa ostalim polaznicima nakon ispita.
Sve dodatne informacije možete dobiti u sjedištima kantonalnih saveza kojim pripadate ili u Centru za edukaciju trenera–kontakt osoba:
Ivana Vlaić,e-mail: ivana.vlaic@nsbih.ba,telefon: +387 33 276 674, svakim radnim danom od 08:30 do 16:30 sati.
NAPOMENA : Uplatom (u iznosu 300 KM) kandidati se već smatraju polaznikom edukacije i kao takav može obavljati privremeno dužnost u svom klubu tj.do okončanja edukacije i dobijanja certifikata.