Peta godišnjica: Sjećanje i uspomene nikada neće izblijediti

Na današnji dan, 16. oktobra 2013. godine, vraćajući se iz Litvanije, u saobraćajnoj nesreći ugašeni su mladi životi Vildana Pehlića i Almira Kasumovića iz Velike Kladuše i Hasiba Mahmića iz Bosanske Krupe, članova navijačke grupe “Ljuti Krajišnici”. Dan prije, 15. oktobra 2013. godine, nogometaši Bosne i Hercegovine izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2104. godine održalo u Brazilu. Do historijskog uspjeha stigli su minimalnom pobjedom od 1:0 protiv Litvanije u Kaunasu u posljednjem kolu. Zanimljivo je da je Bosna i Hercegovina, 15. oktobra 2018. godine u Ligi nacija slavila protiv Sjeverne Irske rezultatom 2:0.

NK „Mladost“ Vrnograč, kao i Nogometni savez Unsko-sanskog kantona povodom pete godišnjice od smrti njihovog dugogodišnjeg člana Almira Kasumovića organizirali tradicionalni planinarski pohod pod nazivom „Almirovim korakom“. Pohodu se odazvalo 72 učesnika koji su prošetali dionicom od Zborišta do Grljevca.

Kao i svakog 16. oktobra, osjećaji su pomiješani s obzirom na historijski, a ujedno i tragični dan koji će zauvijek ostati u sjećanjima porodice i prijatelja, ali i cijele bosanskohercegovačke javnosti.