Održan seminar sudija i delegata Kantonalne i omladinske lige USK-Makarska

U skladu sa odlukom IO NS USK održan je četverodnevni uspješan Seminar sudija i delegata Kantonalne i Omladinske lige NS USK u R Hrvatskoj u gradu Makarska.
Rukovodioci seminara Seadin Badić, komesar za takmičenje, Izet Hrustanović, komesar za sudije i Denis Čavkić, tehnički sekretar, su vrlo kvalitetno prezentirali sve planirane aktivnosti u vrlo povoljnim uslovima u sportskoj dvorani i na stadionu u Makarskoj.
Rad je bio zajednički i obrađene su slijedeće teme: odluke u kaznenom prostoru, igranje rukom, ofsajd, sprečavanje obećavajućeg napada u izgledne prilike za postizanje pogodaka – UEFA DVD (2018/2) i Upustvo o ocjenjivanju, opisivanje opomena i isključenja u comet sistemu, obavljanje i Upustvo delegatske dužnosti.
Posebno je urađena kvalitetna analiza takmičenja u ligama koje vodi NS USK sa diskusijom i dogovorom za nastavak takmičenja.
Oko tridesetak sudija i 15 delegata su uspješno položili test poznavanja PNI, dok su suci položili i vrlo zahtjevni test fizičke spremnosti YO YO.
Ovo dobar primjer i način rada sa sudijama i delegatima u cilju ujednačavanja kriterija, podizanja fizičke i teoretske spremnosti na viši nivo.
Seminar su posjetili predsjednik i generalni sekretar NS USK Halim Stupac i Mirza Kazlagić, te član komisije za sudije NS F BiH Hajrudin Gobeljić koji su pratili i aktivno učestovali u radu seminara.
Donosimo Vam fotografije sa navedenog seminara :