Održana redovna skupština NS USK-a

Redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza USK održana je 22. 04. 2022 godine u Velikoj Kladuši u HUTK „Stari grad“ u prisustvu delegata Skupštine, članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza USK i gostiju. Tehnički organizator i domaćin bio je NK „Krajišnik“ Velika Kladuša.
Organizacija ovog događaja bila je na nivou i sve pohvale su upućene za domaćina a i sama sjednica je protekla bez većih diskusija i svi planirani materijali su jednoglasno usvojeni. Delegati su podržali Izvještaj o radu sa Izvještajem o izvršenju Plana prihoda i rashoda NS USK za 2021.godinu, kao i Plan rada i Plan prihoda i rashoda za tekuću godinu. Na sjednici Skupštine izvršen je i prijem u članstvo Nogometnog saveza USK nekoliko novih sportskih kolektiva i to Akademija nogometa Jedinstvo, NK Zvijezda Velika Kladuša, NK Olimpija Tržac, NK Radnički Ripač, NK Una Kulen Vakuf i Futsal klub Bužim. Usvojena je i Odluka o visini naknade za troškove dolaska delegata na sjednice Skupštine.
Nakon intoniranja državne himne uz riječi dobrodošlice od strane domaćina delegatima i gostima su se na početku sjednice obratili predsjednik Sportskog saveza Općine Velika Kladuša Velmir Zahirović i dopredsjednik Nogometnog saveza BiH Irfan Durić. Po okončanju sjednice Skupštine upriličen je iftar za sve prisutne.