Irfan Durić novi predsjednik NS FBiH

24.10.2016 godine sa početkom u 12:00 sati  u Sarajevu (hotel “Sunce” Vogošća) održana je  redovna izborna sjednica skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH.Na Skupštini su  izabrani predsjednik, dopredsjednik i članovi Izvršnog odbora NS FBiH za novi mandatni period.

Za predsjednika Nogometnog saveza Federacije BiH u narednom mandatnom periodu 2016-2020 godina izabran je Irfan Durić jednoglasno sa 39 glasova od ukupno 40 koliko broji skupština NS FBiH.

Irfan Durić kandidat ispred Nogometnog saveza USK-a u proteklom mandatu obnašao je dužnost dopredsjednika NS FBiH,dokazani lider kada je u pitanju nogomet u USK. Njegov radni potencijal, društvena angažiranost i svakako znanje i umijeće obezbijedili su mu podršku nadležnih sportskih radnika koja ga je vinula u rukovodstvu krovne nogometne asocijacije u Federaciji BiH.Ovim putem čestitamo novom izabranom predsjedniku,po prvi put da naš kanton ima čelnog čovjeka ,svakako pozitivan iskorak i pretpostavka da će naš kanton postati bitan faktor kada je nogomet u pitanju.Za dopredsjednika izabran je Garić Slaven .

Izabrani članovi Izvršnog odbora NS FBiH u narednom mandatu  :

  1. Irfan Durić -predsjednik (NS USK)
  2. Slaven Garić-dopredsjednik (NS SBK)
  3. Iljo Dominiković (NS PŽ)
  4. Stipe Vukadin (NS ZHK)
  5. Branimir Oreč (NS ŽHB)
  6. Samir Ćemalović (NS HNK)
  7. Ibrahim Lapandić (NS TK)
  8. Mirsad Drljević (NS BPK)
  9. Suad Spahić (NS ZDK)
  10. Hamdo Spahić (FS KS)

 

Više informacija možete pogledati na web portalu : www.nsfbih.ba