Seminar kantonalnih/županijskih saveza

Predstavnici Nogometnog saveza USK-a boravili su 02.i 03.februara 2017 godine na dvodnevnom seminaru entitetskih i kantonalnih /područnih fudbalskih saveza koji je održan u Mostaru.Seminar je organiziran u sklopu redovnih aktivnosti NS/FS BiH.

Učesnici seminara su prisustvovali predavanjima o temama „Statusna pitanja klubova – zakonske odredbe“, Akreditovanje trenera na nižim nivoima takmičenja“, „Comet informacioni sistem“ i „Standardni i informacioni aspekt administracije u sportu“.

Predstavljene su i izmjene i dopune Pravilnika o registracionim savezima NS/FS BiH i Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača.

Ovakvi seminari su veoma korisni za registracione saveze koji su servis klubovima. Kroz edukaciju i proučavanje propisa sami sebi olakšavamo i unaprijeđujemo rad. Ovdje imamo priliku i da istaknemo probleme sa kojim se suočavamo i zajedno ih rješavamo. Teme seminara su odlične i svi ćemo imati koristi od svega što smo vidjeli u ova dva dana“, rekao je Radika Marić iz Područnog fudbalskog saveza Bijeljina.