Uspješno održan Seminar u Makarskoj (HR)

U sklopu planiranih aktivnosti Seminar delegata i sudaca Omladinske i Kantonalne lige USK-a održan je u Makarskoj (HR) u periodu od 02.03. do 05.03.2017 godine. Četverodnevni boravak na seminaru ocjenjen je vrlo uspješnim i besprijekorno najbolja edukacija do sada.
Učesnici seminara imali su raznolike aktivnosti od ranih jutarnjih pa do večernjih sati. Aktivnosti su se najviše bazirale na edukaciju sudaca i delegata koji će obavljati dužnost u predstojećem dijelu takmičenja.
  • Suci su pored fizičke spreme i upoznavanja sa YO-YO Testom obrađivali i teoretske teme : Analiza suđenja u proteklom takmičenju Jesen 2016,Video prezentacije UEFA sa tematskim cjelinama prekršaji i nesportska ponašanja,ofsajd pozicije i dr.
  • Dok su Delegati obrađivali cjeline :Osnovna upustva za obavljanje delegatske dužnosti,Analiza rada Jesen 2016,Rad u comet sistemu.
Pored redovnih obaveza učesnici su imali i slobodne aktivnosti :Korištenje bazena,gledanje prvenstvene utakmice 3.liga HNL (NK Zmaj-NK Omiš),zatim rekreativna utakmica na umjetnoj travi između delegata i sudaca.
Svi učesnici seminara uspješno su položili navedene tematske cjeline i kao takvi spremno dočekuju predstojeći dio takmičenja Proljeće 2017.
Ovom prilikom učesnici seminara posebno se zahvaljuju rukovodstvu i osoblju Hotela “Bonaca” na zavidnom gostoprimstvu i ljubaznošću.
Donosimo Vam i nekoliko zabilježenih fotografija boravka u Makarskoj :
ma 1ma 2ma 3ma 4ma 5ma 6ma 7ma 8ma 9ma 10ma 11ma 12ma 13ma 14